Red Cord Therapy

Bij kine SJ wordt regelmatig red cord therapy, ook wel neurac treatment genoemd, toegepast. Red cord therapy is een methode waarbij gebruik wordt gemaakt van instabiele koorden en het eigen lichaamsgewicht. Deze koorden hebben een positieve invloed op de controle van de verschillende spierketens. Bij een blessure gebeurt het namelijk vaak dat de spieren rond de blessure overmatig samentrekken met als risico, overbelasting.


Red cord therapy is een ideale therapievorm om kracht op te bouwen en blessures te vermijden. Overbelaste spieren en blessures zorgen vaak voor een verkeerd beweginspatroon. Dit geeft vaak problemen bij het uitvoeren van sport of dagdagelijkse taken. De touwen maken neuromusculaire controle mogelijk en stimuleren een goede lichaamsbewustwording. Deze bewustwording bevordert de gewrichtsstabiliteit en een goede lichaamshouding.


Redcord therapy heeft bij veel klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat effect, maar wordt het meeste toegepast bij nek-, schouder, rug- en bekkenklachten. Ook bij kine SJ wordt de red cord voornamelijk toegepast bij de nek- en rugschool.

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven