5 Tips om te blijven bewegen tijdens corona

We bewegen te weinig, dat weten we allemaal. Door het thuiswerken en de vele afgelaste indoor sportactiviteiten wordt bewegen er niet gemakkelijker op. Hier enkele tips om sporten mogelijk te blijven maken, ook tijdens corona.


1. Spreek af met een coronabuddy

Jezelf motiveren om uit je zetel te komen en aan het sporten te gaan is niet altijd makkelijk. Een beetje sociale druk kan dus zeker welkom zijn. Spreek daarom af met een corona buddy om samen te gaan joggen, wandelen, fietsen, enzovoort, dit uiteraard met 1,5 meter afstand. Het kan ook zonder in het echt af te spreken. Je kan ook met twee een tijdstip afspreken en vanuit je eigen bubbel elkaar op de hoogte brengen van je sportactiviteit. Zo kan je van op afstand toch dat duwtje in de rug voelen. Samen afzien is tenslotte leuker dan alleen.2. Sport met routine

Plan je sportmomenten in op vaste momenten in de week. Uit onderzoek blijkt dat sporten op een vast moment in de week langer vol te houden is op lange termijn. Door een routine vast te leggen kan je je weekschema aanpassen aan je sportmomenten.


3. Te koud? Kies voor een homeworkout!

Met winterse temperaturen is het niet altijd aangenaam om buiten te gaan wandelen, joggen of fietsen. Jammer genoeg zijn er ook veel indoor sportactiviteiten afgelast door het coronavirus. Gelukkig kan je er altijd voor kiezen om thuis aan het sporten te gaan. Op internet zijn er allerlei homeworkouts te vinden. Ook op ons instagramprofiel kan je heel wat oefeningen vinden om thuis uit te voeren. Dus gooit het weer roet in het eten, geen paniek. Rol die matjes uit en sporten maar!
4. Stel een haalbaar doel op

Voor je motivatie is het belangrijk om een haalbaar schema op te stellen. Zorg ervoor dat je het vooropgestelde doel kan behalen. Dit zal zorgen voor een succeservaring, wat je extra gemotiveerd maakt om je sportsessies verder te zetten. Ideaal is om na 3 keer je schema aan te passen en je doel te verhogen. Bij joggen bijvoorbeeld is het ideaal om 3 keer dezelfde afstand te lopen en daarna de afstand te verlengen.


5. Wissel af. Maak het boeiend

Vind je weinig motivatie om je tot sporten aan te zetten, probeer dan zeker om het jezelf leuk te maken. Zoek bijvoorbeeld naar voldoende afwisseling. Ga bijvoorbeeld de ene week joggen, de andere week fietsen, enzovoort. Bij spieroefeningen thuis is het ook ideaal om af te wisselen in spiergroepen. Focus de ene dag bijvoorbeeld op de beenspieren en de andere op de armen, de buik of de rug. Is joggen je favoriete sportieve bezigheid, maar komt de sleur erin? Denk er dan eens aan om je vast parcour in omgekeerde richting te lopen. Dezelfde afstand, maar je ziet helemaal andere dingen. Probeer tenslotte ook eens out of the box te denken. Wat dacht je ervan om je favoriete wandelroute eens al rolschaatsend te doen?

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven